DIY kits

Een complete kit om thuis zelf aan de slag te gaan.

Een do-it-yourself kit om het knopen/vlechten te leren kennen

screenshot youtube

Bundels touw

Onze kits bevatten vooraf afgemeten bundels touw, die makkelijk te herkennen zijn aan hun etiketten. Heel waarschijnlijk ga je van iedere kleur wel wat op reserve hebben na het knopen/vlechten. Gooi dit niet weg! Dit kan je gebruiken om leuke sleutelhangers mee te maken.

screenshot youtube

Sluitingen

Bij de DIY-kits om halsbanden te maken zal je de keuze krijgen tussen verschillende kleuren biothane adapters.

Bij het vlechten van een lijn heb je een musketon nodig. Die zal ook naargelang de maat die jij kiest, worden toegevoegd aan jouw kit zodat je zeker bent van een veilige sluiting.

 

screenshot youtube

Instructie-fiches

Deze fiches zijn samengesteld aan de hand van de informatie die wij zelf opdeden doorheen het jaar dat wij voltijds bezig zijn geweest met Alèze. Deze info is een samenraap van alles dat er te vinden is op internet, alleen veel duidelijker. Je krijgt hem in pdf toegestuurd.

screenshot youtube

Instructievideo's

Youtube staat vol met tutorials, maar Nederlandstalige video’s zijn moeilijk te vinden. Net daarom hebben wij deze video’s speciaal voor diegene die een kit aankopen, opgenomen. Sommige zijn door iedereen te zien, andere zijn exclusief voor jou.

“Ik denk dat ik dit niet kan.”

We hebben heel hard ons best gedaan om deze kits zo toegankelijk mogelijk te maken voor IEDEREEN. We zouden zelfs durven zeggen dat kinderen met deze kit een halsband zouden kunnen knopen. Heb je een kit gekocht en lukt het écht niet of twijfel je zo hard, dat je geen kit durft kopen? Dan is een workshop misschien wel wat voor jou. 

workshop kelly

Deze halsband werd door Kelly gemaakt tijdens een privéworkshop.

Bestellen is simpel

Kies in het menu bovenaan de website over welke kit je meer info zou willen. Daar vind je eveneens het reservatieformulier.

Kleuren kiezen

Je hebt keuze uit meer dan 100 kleuren! Vind je het kiezen moeilijk? Wij helpen je ermee! 

f

Adapter kiezen*

Je hebt momenteel keuze tussen twee kleuren biothane: bruin en zwart.

Maat kiezen

Wij hebben de kits opgedeeld in verschillende maten zodat er voor iedere halsmaat een kit matcht.

R

Doorgeven

Kleuren van de touwen gekozen? Ook die van de adapter? Top! Geef ons maar door.

*Enkel van toepassing bij halsbanden.

Veelgestelde vragen

Heb ik nog bijkomende zaken nodig om de halsband te kunnen maken?

Het is handig om een knoopplank in huis te hebben, maar dit is geen vereiste. De band moet gewoon gespannen kunnen staan, dus een plank met twee nagels is even goed. Zelfs plakband of knijpers zijn voldoende indien deze stevig genoeg zijn. Daarnaast heb je een meetlint, een schaar, een aansteker, een koffielepeltje, een haaknaald (of paracordnaald) en WiFi nodig.

Mijn hond heeft een halsmaat boven de 50cm, wat nu?

Stuur ons een berichtje zodat we een pakket kunnen samenstellen dat voor de nodige halsmaat kan voldoen.

Tussen welke DIY-kits kan ik kiezen?

We proberen jaarlijks minstens 6 kits uit te brengen. Een kit uitwerken duurt lang en moet grondig gebeuren, daardoor willen de de aantallen niet opdrijven. Alle beschikbare kits kan je terugvinden via de menubalk - DIY-kits.

Ik heb al eens geknoopt, is dit dan wel wat voor mij?

Dat hangt van de kit af die je kiest. We gaan proberen om komende tijd meer kits online te zetten. Deze zullen bijvoorbeeld moeilijkere knopen bevatten. 

Waarom zou ik deze kit kopen, als ik het toch allemaal op internet kan vinden?

Wel... Ondertussen hebben wij veel ervaring opgedaan door het knopen voor klanten. Door die ervaring (lees fouten maken, opnieuw beginnen, info zoeken en vergelijken...) hebben wij een mooie basis kunnen uitwerken die wij nu met jullie kunnen delen. Dus ja, je kan alles op internet terugvinden. Maar nee, dat zal niet op 3 uur lukken. We hopen dus dat je dankzij ons veilig leert knopen met de juiste uitleg bij de hand.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies niet toestaan". Klik op accepteren om zo de best mogelijke surfervaring te verkrijgen op onze site.

Sluiten